90

خانه رنگ‌ شده با باد

Wind-dyed house

Kazuhiko Kishimoto / acaa

 

Abstract: 

A residential building located halfway up a cliff, overlooking the ocean. We decided that the appropriate form to build would be as low-lying as possible, while also allowing the architecture to become embedded in the surrounding landscape according to the contours of the terrain. This would allow us to minimize the impact of the building on its environment. The design of the walls plays an important role in creating the overall sense of presence that a building projects. As such, we also tried to prevent the walls of this house from becoming surfaces that would obstruct or impede movement and sight.

Glass and screens along the enclosed perimeter of the house gives the second floor of this residence a certain transparency. Slender, deep-set eaves cast deep shadows on the facade of the building, softening the impact of the building’s physical presence in relation to its environment.

The various components of the building were structured in order to allow the inhabitants to enjoy a different view of the outside on each level. A steel-reinforced concrete structure was used for the second floor, and a Vierendeel bridge structure allowed us to float a large, thin roof on top. The pillars consist of square cylindrical poles (measuring 75mm across) made of solid iron arranged in a densely packed formation using wooden modules (900 x 1800mm). By creating several areas of low-level rigidity, we were able to do away with the need for braces.

Location: Kanagawa, Japan 

Completion Date: 2011

Project Area: 286.93

 

این ساختمان مسکونی مشرف به اقیانوس، تا حد امکان کم ارتفاع طراحی شده و با پیروی از خط کناره زمین در چشم‌انداز پیرامون ادغام شده است . با این کار تاثیر فیزیکی ساختمان بر محیط کاهش یافته . طراحی دیوارها نقش مهمی در تصویر کلی ساختمان دارد و مانع دید یا حرکت نمی‌شود، با دیوارهای شیشه‌ای و جداره‌هایی که به طبقه دوم شفافیت خاصی داده‌اند . در سازه این طبقه از بتن مسلح و فولاد استفاده، و با ساخت یک سازه پل‌مانند، امکان معلق ماندن یک بام سبک روی آن فراهم شد . این تمهیدات برای تامین چشم‌انداز‌های متفاوت در طبقات انجام شد .

 

 

چاپ