مجموعه سینمایی هنر شهر آفتاب

شایسته دریافت پلاک نقره ای میزان معماری

مشخصات پروژه:

نام پروژه: مجموعه سینمایی هنرشهر آفتاب

نام کارفرما: محسن خباز ، کوروش کمالی سروستانی

موقعیت پروژه: شیراز، مجتمع بزرگ خلیج فارس، بلوک ۷، هنرشهر آفتاب کاربری پروژه مجموعه فرهنگی سینمایی

مدیر پروژه: محسن خباز

طراح: امیرحسین اشعری

تیم طراحی پروژه همکاران طراحی : زهرا جعفری ، الناز امینی خانیمنی ، امیر ایرانی دوست حقیقی

 گرافیک : زهرا جعفری

 سه بعدی : امیر ایرانی دوست حقیقی ، مصطفی یکترزاده

مطالعات : الناز امینی خانیمنی

تیم سازه پروژه اجرای سازه : چنگیز سپهر

 اجرای پروژه : محسن خباز ، هادی شرزه

نظارت پروژه : احسان شبانی

تیم تاسیسات پروژه

طراحی تاسیسات : احمد رستم پور

توضیحات :

در سال های اخیر سالن های بزرگ سینما جای خود را به مجموعه هایی از چند سالن کوچک داده اند. در بسیاری از موارد کاربری عمومی دیگری از قبیل مراکز تفریحی و تجاری در کنار این مجموعه ها ساخته می شود، این فرصتی مناسب است که سینما ها به عنوان فضای فرهنگی بتوانند نقش بستری مناسب برای تعاملات شهروندان در این مجموعه ها بازی کنند. از این رو یکی از اهداف اساسی در طراحی مجموعه هنرشهر آفتاب خلق نقطه عطفی چند منظوره به عنوان کانون تعاملات اجتماعی و رویداد های هنری و فرهنگی بوده است. به تعبیری به دنبال پاتوق فرهنگی بوده ایم که بتواند ارتباط بین تمامی اقشار جامعه ( کودکان و سالخوردگان و معلولین و… ) را سهولت بخشد و باعث گفتمان بیشتر شهروندان گردد که ماحصل آن رشد و ارتقای سطح فرهنگی خواهد بود، عنصر اتصال دهنده ی سالن ها یک لابی (پلتفرم فرهنگی) است که به عنوان نقطه کانونی مجموعه ، توانایی ایفای نقش های گوناگونی از جمله برگزاری کنسرت ، رویداد های هنری و فرهنگی همچون مراسم فرش قرمز ، پخش زنده برنامه های هنری و ورزشی ، جشن های مذهبی و ملی ، برنامه های مخصوص کودکان و معلولین ، تئاتر و موسیقی و کنسرت ، افتتاحیه مراسم و.. را دارد، چند عملکردی بودن این فضای بزرگ با افزودن دو عنصر پل و نشیمن جمعی تقویت گردیده است پل طراحی شده در این فضا علاوه بر متعادل کردن مقیاس انسانی ، به عنوان یک مفصل ، بین فضاهای مختلف عمل می کند. پل با ایجاد جریانی از حرکت ، این امکان را به مخاطب می دهد که فضا را از زوایای مختلف تجربه کند. ارتباط ارگانیک بوجود آمده بین فضاها عمق نفوذ ارتباط بصری و حرکتی درفضا را بیشتر می کند و فرد سهم بیشتری از فضا را به خود اختصاص می دهد. جداره های شیشه ای پل امکان دید به فضای لابی را برای همه افراد بخصوص کودکان و معلولین آسان تر می کند در نشیمن جمعی که در لابی طراحی شده ، امکانی را برای اقامت طولانی تر افراد و انجام تعاملات اجتماعی و فرهنگی در مواقع انتظار و هنگام برگزاری رویداد های مختلف فراهم می آورد. همچنین در زیر این نشیمن ، فضایی با کیفیت متفاوت برای مهدکودک ساعتی فراهم گردیده است