مشخصات پروژه:
طراحی و نظارت: دفتر مکعب سفید؛ رضا اسدزاده، شبنم خلیل پور

منتشر شده در شماره ۶۶ معماری و ساختمان زمستان ۱۴۰۰

محل اجرا: آذربایجان غربی، ماکو، شهرک ولیعصر

کارفرما: آقای ابراهیم نژاد
همکار اجرا: محمد اسدزاده
گرافیک: مهدی نیکخواه
مشاور سازه: علی یوسفی ماکوئی
مشاور تاسیسات مکانیکی: حمید سیدسجادی
مشاور تاسیسات الکتریکی: فواد شیری
عکس: فرشید نصر آبادی
زیربنا: ۹۰۰ متر مربع
زمان ساخت: ۹۸-۱۳۹۶

هم – سایه ی پارک
آتلیه مکعب سفید
همسایه پارک در شهر مرزی ماكو طراحی و ساخته شده است. ساختمان، جایگزین خانه قدیمی صاحب خانه در همان زمین است و در زمینی به ابعاد ۹*۲۲ بود که ضلع ۲۲ آن همجوار با پارک محله با عدم دسترسی به آن واقع شده . در واقع موقعیت مکانی پروژه، هم سایه پارک محله ای در این شهر می باشد. اولویت اول طراحی نحوه تعامل و ارتباط با پارک بود ؛ ارتباط دوسویه بین پارک و بنا موجب طراحی بنایی با تراس هایی رو به پارک شد. اجزایی همچون نور و دید و تناسبات و ترکیب بیشتر دیده شد؛ بنابراین تنوع مصالح و جزییات را کم کردیم. می خواستیم پیچیدگی ها را پالایش کنیم ولی رسیدن به سادگی هم کار چندان سادهای نبود… سازماندهی فضای داخل بر اساس میزان دید
به پارک و دیده شدن از پارک شکل گرفت. در نتیجه بنا به عنوان یک کلیت یکپارچه، در ترکیبی از فضای باز و نیمه باز و بسته در نظر گرفته شد. مسئله مهم دیگر قابلیت استفاده از فضای ایوان در کاربردی قابل انعطاف درارتباط با فضای درون و بیرون بنا بود. بنا در ۴ تراز طراحی شد که شامل فضاهای زیر می باشد: همکف، پارکینگ، لابی، تاسیسات و انباری طبقه اول و دوم هر یک واحدی دوخوابه برای اقامت فرزندان طبقه سوم و چهارم به صورت یک واحد سه خوابه دارای یک ورید مرکزی که طیفی از فضاهای عمومی و خصوصی رابه هم پیوند می دهد. از طریق ورید و پنجره نور جنوب و شرق به داخل کشانده شده و از طریق تراس فضای سبز